BAYERN VERHOOGT BOD OP RANGNICK

Bayern München verspilt geen tijd in de zoektocht naar een opvolger voor Thomas Tuchel. Het bestuur van de Beierse club heeft enkele weken geleden een lijst met kandidaten voor de functie van trainer opgesteld.

Zinedine Zidane was een van hen. Tenzij er een verrassing komt, zal de wereldkampioen van 1998 niet de uitverkorene zijn. In de eerste gesprekken had Bayern München niet de indruk dat de voormalige trainer van Real Madrid (51), die contractvrij is, absoluut in Beieren wilde komen werken.

Tegen deze achtergrond, en omdat een ander doelwit, Unai Emery, zijn contract bij Aston Villa zal verlengen, heeft de Beierse topclub twee andere opties verkend. De eerste is Roberto De Zerbi (44). De trainer van Brighton wil echter een zeer grote staf meenemen en stelt hoge salariseisen. De tweede lijkt Ralf Rangnick (65) te worden.

De gesprekken tussen het management van Bayern München en de Oostenrijkse coach zijn geïntensiveerd. De architect van het Red Bull-project (in Leipzig, waar hij tussen 2012 en 2020 coach en sportief directeur was) wordt door de Beierse besluitvormers gezien als de ideale oplossing voor de korte en middellange termijn. Het doel zou zijn om Xabi Alonso, die besloten heeft om zijn contract bij Bayer Leverkusen te verlengen, te overtuigen om de positie van Bayern München coach op een later moment in te gaan vullen.

(Hugo Delom/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-24T07:34:39Z dg43tfdfdgfd